Η περίοδος της εγκυμοσύνης για μια γυναίκα εκτός από μια χαρούμενη περίοδος είναι και ένα διάστημα που θα πρέπει να προσέχει πολύ τη διατροφή της καθώς είναι υψίστης σημασίας για την ομαλή πορεία της κύησης και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Συγκεκριμένα η μέλλουσα μανούλα θα πρέπει να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που θα παρέχει στο έμβρυο και στην ίδια όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τα θρεπτικά αυτά συστατικά δεν βρίσκονται μόνο σε μια ομάδα τροφίμων, για αυτό και η έγκυος πρέπει να συμπεριλάβει στην καθημερινή της διατροφή, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.α.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε πέντε νόστιμες και υγιεινές τροφές που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου γενετικών προβλημάτων, στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και στην πρόληψη επιπλοκών της εγκυμοσύνης.

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα παράγει περισσότερο από το 1/3 βιταμίνης Ε, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου σας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες προσφέρουν σε μια έγκυο περίπου το 10% της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης σε κάλιο.

Λάχανο

Το λάχανο είναι γνωστό ότι παρέχει βιταμίνες Α και C. Ακόμα έχει φολικό οξύ που βοηθάει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών καθώς και κάλιο που βοηθάει στην κατακράτηση υγρών.

Μοσχάρι

Το κρέας του μοσχαριού σας προσφέρει ψευδάργυρο.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που το μωρό σε αυτή την περίοδο αναπτύσσεται ταχύτατα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!