Επειδή η περίοδος των γιορτών είναι ξεχωριστή για όλους μας στο σπίτι, παρακάτω θα δούμε 9 πολύτιμες συμβουλές για να περάσουμε χαρούμενα και ξεχωριστά Χριστούγεννα μαζί με το τετράποδο φίλο μας.

Δυο ώρες πριν έρθουν οι επισκέπτες σπίτι, φροντίζουμε να πάμε βόλτα τον σκύλο μας για να χαλαρώσει και να απαλλαχτεί από την περίσσεια ενέργεια του. Αυτό θα τον κρατήσει ήρεμο κατά την άφιξη των καλεσμένων μας.

Πριν ξεκινήσουμε να τρώμε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι καλό είναι να έχουμε ταΐσει τον σκύλο νωρίτερα ώστε να είναι χορτάτος και να ενοχλήσει πιθανών λιγότερο τους καλεσμένους.

Ενημερώνουμε τους φίλους μας αυτή την ημέρα να μην δώσουν αποφάγια από το τραπέζι. Μπορούμε να μοιράσουμε ειδικές λιχουδιές για σκύλους σε όσους θέλουν να παίξουν μαζί του.

Δεν κλειδώνουμε το σκυλάκι μας σε κάποιον άλλο χώρο επειδή ίσως θα γαβγίζει ή θα κάνει χαρές.

Δεν αφήνουμε ποτέ τον σκύλο να παίζει με στολίδια και δώρα γιατί μπορεί να καταπιεί κάποιο μικρό πλαστικό ή άλλο υλικό και να του δημιουργηθούν σοβαρές παρενέργειες.

Μια καλή ιδέα για να κρατήσουμε το σκύλο μας απασχολημένο είναι να του δώσουμε κάποιο παιχνίδι με λιχουδιές, έτσι ώστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον του εκεί και όχι στους καλεσμένους.

Εάν ανάμεσα στους καλεσμένους υπάρχουν παιδιά πρέπει να τονίσουμε ότι ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάνε τον σκύλο. Ο σκύλος μπορεί να δυσανασχετήσει και να δαγκώσει ένα παιδί αν αισθανθεί ότι απειλείται ή είναι φοβισμένος. Επιβλέπουμε πάντα τα παιδιά με τον σκύλο και τους εξηγούμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούν.

Έχουμε πάντα πρόχειρο σε ένα ήσυχο δωμάτιο το κρεβατάκι του σκύλου και το νερό του, μακριά από την βαβούρα έτσι ώστε όταν ο σκύλος θελήσει να ξεκουραστεί να μπορεί να το κάνει σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Αν ο σκύλος μας αγαπάει πολύ τα παιχνίδια, ενημερώνουμε τους καλεσμένους μας για τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε με τον σκύλο. Δεν πετάμε ποτέ ψηλά την μπάλα προς αποφυγή ατυχημάτων από άλματα του σκύλου, ειδικά σε γλιστερά δάπεδα.