Ένας κηδεμόνας σκύλου είναι πολλά περισσότερα από αυτό (γονιός, σύζυγος, φοιτητής, επαγγελματίας, φίλος, κτλ.), φτιάξαμε μια λίστα με πέντε πράγματα που ίσως να θέλεις να κολλήσεις στο ψυγείο σου δίπλα στο ποστ ιτ για το επόμενο ραντεβού για εμβόλια.
Προσοχή με καθημερινά τρόφιμα και οικιακά αντικείμενα

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια τρόφιμα και οικιακά αντικείμενα είναι επικίνδυνα για ένα κουτάβι. Τα καθαριστικά, τα παιδικά παιχνίδια, τα μικρά είδη ένδυσης, τα φάρμακα και οι ανοιχτοί κάδοι απορριμμάτων, είναι μερικά από τα αντικείμενα που σίγουρα θα θέλει να εξερευνήσει. Έτσι, εάν είσαι κηδεμόνας σκύλου, πρέπει όλα αυτά να αποθηκεύονται με ασφάλεια σε μέρη του σπιτιού που σίγουρα δεν θα μπορεί να τα βρει. Επίσης, τοξικά για τα σκυλιά είναι και τα φυτά του εσωτερικού χώρου, όπως είναι η λεβάντα, η αλόη και οι μαργαρίτες.

Υψηλής ποιότητας τροφές

Το “είσαι ό,τι τρως” ισχύει και για τον σκύλο σου. Έτσι, επίλεξε μια τροφή υψηλής ποιότητας, η οποία συμπεριλαμβάνει συστατικά που παρέχουν στα σκυλιά όλα τα διατροφικά οφέλη που χρειάζονται. Μερικά συστατικά όπως είναι οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες περιλαμβάνονται σε τρόφιμα όπως είναι τα κρεατικά, τα ψαρικά και τα λαχανικά. Επίσης, για να μην κουράζεται ο σκύλος σου να τρώει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, καλό είναι να του προσφέρεις κατά καιρούς διαφορετική συνταγή ζωοτροφής από αυτήν που τον έχεις συνηθίσει.

Συνήθειες, συμπεριφορά και γλώσσα του σώματος

Σίγουρα γνωρίζεις τις συνήθειες του σκύλου σου, τις συμπεριφορές και τη γλώσσα του σώματός του. Εάν ξαπλώνει με την πλάτη στο πάτωμα και εκθέτει την κοιλιά του, αυτό σημαίνει ότι πραγματικά σε εμπιστεύεται. Ενώ, αν το σώμα του είναι καρφωμένο στο πάτωμα και τα αυτιά του είναι πίσω, μπορεί να νιώθει άγχος. Αν για παράδειγμα, ο σκύλος σου σε κοιτάζει επίμονα, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για φαγητό. Οπότε μάθε πώς ενεργεί όταν είναι αναστατωμένος, χαρούμενος, φοβισμένος ή άρρωστος, έτσι ώστε να ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κλάμα κουταβιού που απλά δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το βραδινό του γεύμα και έναν σκύλο που μπορεί να χρειαστεί να πάει στον κτηνίατρο.

Η άνεσή του εξαρτάται από σένα

Η άνεση του σκύλου σου είναι ευθύνη σου. Εάν το κουτάβι σου είναι μικρό ή δεν έχει αρκετό τρίχωμα, να έχεις πάντα μαζί σου, σε περίπτωση που κρυώσει, ειδικά ρουχαλάκια ή κουβερτούλες για σκύλους. Εάν έχει μακριά πόδια, βάλε το φαγητό και το μπολ με το νερό σε ένα ανυψωμένο σημείο ώστε να μην τεντώνει το λαιμό του όταν τρώει και πίνει. Επίσης, βεβαιώσου ότι έχεις ένα κατάλληλο κρεβάτι. Ο σκύλος σου θα πρέπει να μπορεί να ξαπλώνει με άνεση.

Δυνατός-θετικός δεσμός ανάμεσά σας

Από τη στιγμή που θα φέρεις το κουτάβι σου στο σπίτι, προσπάθησε να δημιουργήσεις μια σύνδεση μεταξύ σας. Ξεκίνησε με τακτικούς περιπάτους, καθημερινές προπονήσεις και προσφέρέ του άφθονη αγάπη με παιχνίδια και χάδια. Έτσι, ο σκύλος από ανήσυχος ή φοβισμένος, θα αισθάνεται ήρεμος και χαλαρός γύρω σου και θα ξέρει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί σε οτιδήποτε, δημιουργώντας έτσι έναν δυνατό δεσμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!