Όσοι έχουν γάτες, γνωρίζουν πολύ καλά γιατί τις λατρεύουν. Εκτός από το γουργούρισμα και το ζύμωμα με τα πατουσάκια τους, είναι αξιολάτρευτες όταν αποφασίζουν να ρίξουν οποιοδήποτε αντικείμενο υπάρχει στο σπίτι και να κάνουν ζημιά. Ξαφνικά τις βλέπεις σαν «δαιμονισμένες» να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα στο σπίτι, ώστε να πιάσουν κάτι που είδαν, χωρίς να τους νοιάζει τι θα σπάσουν. Γιατί άραγε στις γάτες αρέσει τόσο πολύ να ρίχνουν αντικείμενα κάτω; 

Όσα νοικοκυριά φιλοξενούν γάτες, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πολύ λίγα πράγματα είναι ασφαλή, εάν βρίσκονται σε επίπεδη επιφάνεια. Οι γάτες αποφασίζουν (για δικό τους λόγο) πως η θέση ενός πράγματος δεν είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά στο πάτωμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το έναυσμα είναι το παιχνίδι. Παράλληλα, το έμφυτο ένστικτο του κυνηγού οδηγεί την γάτα να χρησιμοποιεί πάντοτε τα πόδια της για να χτυπήσει πράγματα, έτσι ώστε να μάθει  καλύτερα το περιβάλλον της.

Τις περισσότερες φορές που οι κηδεμόνες βλέπουν τις γάτες να κατευθύνονται προς ένα «επικίνδυνο» σημείο, οι αντιδράσεις τους είναι γρήγορες κι άμεσες για να «προλάβουν» το κακό. Έτσι, από την οπτική της γάτας δεν αποκλείεται αυτό να είναι η έναρξη ενός νέου παιχνιδιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!