Υπάρχει ένας μύθος ότι οι γάτες δεν είναι καθόλου επικοινωνιακές και νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Ότι δεν αγαπούν πραγματικά, όπως οι σκύλοι, ότι τις νοιάζει μόνο να τρώνε και να κοιμούνται και ότι δένονται μόνο με το χώρο τους και όχι με το αφεντικό τους.

Είναι πραγματικά λυπηρό να ακούς τέτοια πράγματα για ένα ζωάκι, το οποίο όχι μόνο αγαπάει το αφεντικό του, αλλά επικοινωνεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μαζί του. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι γάτες δένονται με το αφεντικό τους, ακριβώς όπως οι σκύλοι και τα βρέφη.

Απλώς, εκφράζονται με έναν διαφορετικό, πιο έμμεσο τρόπο, οπότε ίσως χρειάζεται λίγη προσπάθεια, για να τις αποκωδικοποιήσεις. Εσύ γνωρίζεις τη γλώσσα της γάτας σου; Αν όχι, διάβασε μερικά πολύ σημαντικά σημάδια, με τα οποία εκείνη σου λέει όσα νιώθει.

Ουρά

Το κούνημα της ουράς στη γάτα έχει διάφορες παραλλαγές και κάθε παραλλαγή λέει κάτι διαφορετικό: Το έντονο, νευρικό κούνημα της ουράς δεξιά αριστερά δείχνει ότι η γατούλα σου έχει νευριάσει.Η ουρά που σπεύδει να κρυφτεί κάτω από τα σκέλια δείχνει φόβο και ανασφάλεια.

Αν η γατούλα σου σε υποδέχεται στο σπίτι με την ουρά της ψηλά, τότε είναι πολύ χαρούμενη. Αν η ουρά σχηματίζει ένα τελικό S, τότε έχει αυτοπεποίθηση και σου δείχνει ότι είναι ευτυχισμένη. Αν η ουρά της τρέμει, όσο είναι ψηλά, τότε η χαρά της που σε είδε δεν περιγράφεται και είναι ενθουσιασμένη. Αν κουνάει απαλά την άκρη της ουράς της, όσο είναι ξαπλωμένη, τότε απλά χαλαρώνει.

Γουργουρητό

Το γουργουρητό είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό που μόνο οι γάτες έχουν και το οποίο έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, μειώνει το στρες, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και χάρη στη συχνότητά του ανάμεσα σε 18 και 35 HZ βοηθάει στη γρηγορότερη ανάρρωση από εγχειρήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν μια γάτα γουργουρίζει, δείχνει ότι είναι ευτυχισμένη και ότι απολαμβάνει το ανθρώπινο χάδι. Ωστόσο, σπάνια το έντονο γουργουρητό μπορεί να υποδεικνύει κάποιο άλλο πρόβλημα. Γενικά, το γουργουρητό της γάτας δε χαλαρώνει μόνο τον άνθρωπο, αλλά και την ίδια. Αν, λοιπόν, το γατάκι σου γουργουρίζει έντονα, αλλά ταυτόχρονα δείχνει φοβισμένο, κοιμάται όλη μέρα και δεν έχει όρεξη για παιχνίδια, μπορεί να πονάει κάπου ή να αντιμετωπίζει στρες.

Κουτουλιά

Μια επίσης πολύ χαρακτηριστική συμπεριφορά της γάτας, στην οποία συχνά δε δίνουμε καμία σημασία, είναι οι κουτουλιές που δίνει. Μπορεί να μας χτυπάει απαλά με το μέτωπό της την ώρα που κοιμάται δίπλα μας στον καναπέ ή όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Λοιπόν, είναι μία κίνηση που πρέπει να απολαμβάνεις ιδιαίτερα, αφού έτσι η γατούλα σου σου δείχνει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο πόσο πολύ σε αγαπάει. Μπορείς, μάλιστα, να της δείξεις κι εσύ το ίδιο κάνοντάς της κι εσύ μια ελαφριά κουτουλιά!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!