Μπορεί η γάτα μας να μην χρησιμοποιεί τα κοφτερά της δόντια για να σκοτώσει την λεία της ή να αμυνθεί ωστόσο είναι σημαντικά να τα βουρτσίζουμε για τη μάσηση της τροφής της.

Αν υπολογίσει κανείς ότι το 85% των γατιών που βρίσκονται στο τρίτο έτος της ηλικίας τους και άνω αντιμετωπίζουν κάποιο είδος οδοντικής νόσου, η περιποίηση των δοντιών της γάτας είναι απαραίτητη.

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που παρατηρούμε στα δόντια της γάτας είναι η δημιουργία πλάκας. Το βούρτσισμα των δοντιών είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί η πλάκα.

Παράλληλα, το βούρτσισμα των δοντιών της γάτας δε θα εμποδίσει μόνο το σχηματισμό πλάκας και πέτρας, αλλά επίσης θα διατηρήσει την υγεία των ούλων και θα βελτιώσει κατά πολύ την δυσάρεστη αναπνοή.

Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δοντάκια της τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Μάλιστα, όσο πιο πριν η γάτα έχει εξοικειωθεί με την οδοντόβουρτσα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προσαρμοστεί στη διαδικασία.

Είτε πρόκειται για γατάκι ή ηλικιωμένη γάτα, η φροντίδα στο σπίτι θα πρέπει να πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο.

Όταν σχεδιάζετε να βουρτσίσετε τα δόντια μιας γάτας είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για τη στοματική υγιεινή της γάτας σας αγοράστε μία οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένες ειδικά για γάτες. Ποτέ να μην μοιράζονται την ίδια οδοντόβουρτσα δύο γάτες, γιατί το σάλιο είναι φορέας λοιμώξεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!