Οι σκύλοι γλείφουν τους άλλους και τον εαυτό τους για ποικίλους λόγους. Αν θέλετε να χαλιναγωγήσετε αυτή τους τη συνήθεια πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τί τους τη προκαλεί.

Ποια μπορεί να είναι η αιτία;

Περιποίηση

Οι σκύλοι συχνά γλείφονται για να καθαριστούν, όπως ακριβώς και οι γάτες. Ωστόσο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή διότι ο υπερβολικός πρωκτικός καθαρισμός από μέρους του ενδέχεται να είναι ενδεικτικό σημάδι ότι οι πρωκτικοί αδένες πρέπει να καθαριστούν.

Εξαναγκασμός

Αν παρατηρήσετε ότι ο πιστός σας φίλος γλείφει επανειλημμένα ένα αντικείμενο ή μια συγκεκριμένη περιοχή ή το κάνει όποτε νιώθει φόβο ή νευρικότητα τότε καθίσταται αναγκαίο να απευθυνθείτε σε κάποιον κτηνίατρο.

Διότι, ενώ του επιφέρει ανακούφιση από το στρες, η ίδια παροξυμμένη συνήθεια αυξάνει το άγχος και χειροτερεύει το πρόβλημα.

Επικοινωνία

Ένας ακόμη λόγος είναι για να επικοινωνήσουν μαζί σας.. Αν σας το κάνει έντονα ελέγξτε μήπως κάτι του λείπει. Ίσως διψάει και δεν έχει νερό ή επιθυμεί να βγει έξω και η πόρτα είναι κλειστή. Κατά πάσα πιθανότητα κάτι χρειάζεται και θέλει να σας μεταδώσει αυτή του την ανάγκη.

Στοργή

Τέλος, η αγάπη και τα χάδια είναι από τους πιο συνήθεις λόγους που τείνει να μετατραπεί σε κάτι με το οποίο οι άνθρωποι δυσανασχετούν όταν υπερβαίνει το όριο. Το γλείψιμο για αυτούς τους λόγους απελευθερώνει ενδορφίνες χαράς που ηρεμούν τους αξιαγάπητους φίλους μας. Συνήθως όμως γίνονται ανυπόμονοι και ενοχλητικοί.

Προκειμένου να τους εκπαιδεύσετε στο να σταματήσουν αυτή τους τη πράξη αποφύγετέ τους στην αρχή και αν επιμένουν πηγαίνετε σε διαφορετικό χώρο.

Σταδιακά θα τους αποτυπωθεί ότι αυτό σας κάνει απόμακρους απέναντι τους θα το εκλάβουν ως αρνητικό και θα το μειώσουν αισθητά σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση οι μικροί μας φίλοι μας αγαπάνε και ένας βασικός λόγος που μας γλείφουν είναι ότι θέλουν να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, αφήστε τους να κάνουν αυτή την αγαπημένη τους συνήθεια μέχρι το σημείο που το αντέχετε!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!