Σύμφωνα με το rover.com, ο κόσμος φέτος, εμπνεύστηκε από τον κορωνοϊό για να ονομάσει τα κατοικίδια ζώα του. Είναι η ένατη χρονιά που η ιστοσελίδα δημοσιεύει λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα για pets και διαπιστώθηκε πως η πανδημία ενέπνευσε φέτος τους ανθρώπους να δώσουν σχετικά ονόματα στα ζώα τους. 

Για παράδειγμα, αρκετοί ονόμασαν το κατοικίδιό τους με το όνομα Fauci, έχοντας ως επιρροή τον κορυφαίο Αμερικανό λοιμωξιολόγο με το συγκεκριμένο όνομα να έχει αύξηση της τάξης του 270%. Κάποιοι άλλοι διάλεξαν το Zoom, τον πιο δημοφιλή τρόπο στις επικοινωνίες του οποίου η χρήση αυξήθηκε κατά 443%. Τέλος, αρκετοί είναι αυτοί που ονόμασαν το pet τους Covid, παρόλο που κανείς μας δεν θα ήθελε να κολλήσει. 

Σταθερή πηγή έμπνευσης αποτελούν οι celebrities. Οι σκύλοι που ονομάζονται Boseman αυξήθηκαν κατά 1.063% και οι γάτες με όνομα Chadwick κατά 400%, στη μνήμη του ηθοποιού Chadwick Boseman που έφυγε από τη ζωή. Άλλη μια διάσημη που ενέπνευσε τους κηδεμόνες για ονοματοδοσία ήταν η Britney Spears της οποίας η υπόθεση κηδεμονίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Όσο για τα παραδοσιακά ονόματα, καλά κρατούν, με τα θηλυκά Bella, Luna και Lucy να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και τα αρσενικά Max, Charlie και Milo να επικρατούν. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!