Η κλοπή ενός κατοικιδίου είναι μία αρκετά επώδυνη εμπειρία για όποιον την έχει υποστεί. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι μέλη της οικογένειάς μας και φυσικά τα λατρεύουμε,ωστόσο εάν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν θύματα «απαγωγής».

Τα πιο συχνά θύματα είναι νεαρής ηλικίας τετράποδα, σπάνιας ράτσας κυρίως και σκοπός των επίδοξων κλεφτών είναι η οικειοποίηση ακόμα και η πώλησή τους.

Το παν και σε αυτή την περίπτωση είναι να εστιάσουμε στην πρόληψη. Ας δούμε τα βασικά που πρέπει πάντα να προσέχουμε.

Στους εξωτερικούς χώρους

Φροντίστε πάντα να το επιτηρείτε όταν έχετε το προβάδισμα και χρησιμοποιείτε πάντα λουρί όταν βγαίνετε βόλτα σε άγνωστες περιοχές. Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας μόνο του στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη.

Στο σπίτι

Αφήστε πάντα ένα φως ανοιχτό στο χώρο που κινείται μέσα στο σπίτι όταν απουσιάζετε. Έαν έχετε στη διάθεσή σας σύστημα παρακολούθησης κρατήστε το ενεργοποιημένο ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μερικές ώρες.

Κρατήστε ασφαλή τον κήπο σας.

Με τη λογική ότι ο τετράποδος φίλος σας περνάει αρκετό χρόνο στον κήπο (αν δεν βρίσκεται μόνιμα εκεί), σημαίνει ότι θα πρέπει να προστατεύσετε το χώρο. Ένας ψηλός φράχτης λειτουργεί ως μέτρο προστασίας, αλλά μόνο η κάμερα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κλέφτες. Φροντίστε η κάμερα να παρακολουθεί όλο το χώρο στον οποίο κινείται το κατοικίδιό σας και να έχετε τοποθετήσει την ειδική σήμανση.

Γενικά

Φροντίστε οπωσδήποτε να έχετε ενημερώσει το microchip του και να έχετε προσκομίσει στο δήμο σας το αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Ποτέ μην κοινοποιείτε στα social media την παρουσία σας σε τοποθεσίες, όταν απουσιάζετε εκτός σπιτιού, ενώ το κατοικίδιό σας βρίσκεται μόνο του στο σπίτι.

Τέλος, να είστε πάντα σε επαγρύπνιση όσων σας περιστοιχίζουν στα μέρη που το βγάζετε τη βόλτα του. Οι επίδοξοι κλέφτες συχνά παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ζώου πριν επιχειρήσουν να το κλέψουν.

Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!