Τι είναι η εκπαίδευση με κλίκερ;

Η εκπαίδευση με τη χρήση του κλίκερ, η οποία είναι εμπνευσμένη από την εκπαίδευση των δελφινιών, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση των σκύλων.Η τεχνική αυτή βασίζεται στην ιδέα ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τι τους ζητάμε όταν τους το επισημάνουμε τη στιγμή εκείνη που εκτελούν την επιθυμητή πράξη.
Αυτή είναι άλλωστε και η αξία του κλίκερ, καθώς η στιγμή που παράγει ήχο το κλίκερ σηματοδοτεί και την Η στιγμή κατά την οποία ο ήχος παράγεται από αυτή τη συσκευή λειτουργεί ως σήμα ότι η εκπαιδευτική άσκηση έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τί είναι το κλίκερ;

Μπορεί στο μυαλό σας να έχετε το κλίκερ σαν κάποιο σύνθετο εργαλείο, αλλά τα περισσότερα μοιάζουν με μικρά παιχνίδια. Είναι συνήθως μικρές πλαστικές συσκευές με ένα μεταλλικό έλασμα, το οποίο παράγει το χαρακτηριστικό ήχο κλικ όταν το πατάμε.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του κλίκερ;

Το κλίκερ μεταδίδει με γρηγορότερο και ασφαλέστερο τρόπο στο σκύλο μας το μήνυμα ότι η συμπεριφορά του είναι σωστή, σε σχέση με τον προφορικό λόγο. Αυτού του είδους η εκπαίδευση βασίζεται στην ανταμοιβή και για αυτό και είναι αγαπητή από τους σκύλους.

Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη του, χωρίς να προκαλεί άγχος στον σκύλο, για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κακοποιημένων σκύλων. Ο σκύλος με τον καιρό αρχίζει και πειραματίζεταο και περιμένει να ακούσει το κλικ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!