Αν και εσύ αναρωτιέσαιι για το αν πρέπει να σε «φιλάει» ο σκύλος σου, οι επιστήμονες έρχονται να σου δώσουν την απάντηαη.

Στη σκέψη και μόνο ότι για παράδειγμα λίγο προηγουμένως στη βόλτα ο σκύλος μύριζε έντονα τα περιττώματα ενός άλλου σκύλου, θα πρέπει να σας κόβεται όρεξη για φιλιά.

Είναι γεγονός οτι κάθε φόρα που φιλάτε το σκύλο σας, μπορεί να μεταδοθούν μικρόβια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ιδιαίτερα ότι το φιλί ενός σκύλου μπορεί επίσης να μεταδώσει το Helicobacter pylori, ένα παθογόνο που συχνά διαγιγνώσκεται σε γαστρικά έλκη.

Και φυσικά, ένας ιδιοκτήτης ζώου που έχει μολυνθεί με αυτό το βακτήριο μπορεί επίσης να μολύνει το σκύλο ή τη γάτα του.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα μικρόβια βλαβερά.  Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια μπορούμε να παραμένουμε υγιείς, διότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί καλά. Τα παιδιά των αγροτών ή των κτηνιάτρων συχνά δεν ζουν σε ένα απολύτως καθαρό περιβάλλον χωρίς μικρόβια. Από τη μια, τα παιδιά των αγροτών παίζουν στο στάβλο, και μοιράζονται το ψωμί τους με το σκύλο και τις κότες. Από την άλλη, τα παιδιά των κτηνιάτρων προτιμούν να μένουν στο κτηνιατρείο και να βοηθούν στη φροντίδα άρρωστων ζώων.

Φυσικά, αυτά τα παιδιά πλένονται επίσης τακτικά και δεν ζουν στη βρωμιά, αλλά απλώς έχουν περισσότερη επαφή με διάφορα μικρόβια.

Σύμφωνα με δημοσίευση του βρετανικού συμβουλίου Pet Health Council, τα ζώα βοηθούν ακόμη και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών. Οι αγκαλιές και τα χάδια με τους τριχωτούς φίλους μας εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και προλαμβάνουν τις αλλεργίες στη γύρη, τα ακάρεα σκόνης και τις τρίχες ζώων κατά την ενηλικίωση.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που έρχονται σε τακτική επαφή με ζώα έχουν πολύ λιγότερες αλλεργικές αναπνευστικές παθήσεις από τους συνομηλίκους τους, που μεγάλωσαν σε καθαρό και υγιεινά «αποστειρωμένο» περιβάλλον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!