Βρίσκεστε συχνά στη θέση να ψάχνετε που κρύβεται η γάτα σας; Οι γάτες είναι ειδικές στην κρύψιμο  – κάποιες γάτες αγαπούν να περνούν τον χρόνο τους κρυμμένες! Ωστόσο, αν η δική σας γάτα φαίνεται να είναι συνεχώς απομονωμένη, μέσα στο σπίτι, μπορεί να είναι σημάδι στρες ή αγωνίας, ή ότι κάτι την ενοχλεί.

 Ποιοι είναι όμως οι πιο κοινοί λόγοι που υπαγορεύουν σε μια γάτα να κρυφτεί:

Η γάτα σας είναι άρρωστη

Αν διαπιστώσετε ότι η γάτα σας έχει επιλέξει να απομονώνεται για ώρες χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να συντρέχει κάποιος λόγος υγείας. Πόσο μάλλον όταν δεν εμφανίζεται στο κάλεσμα για φαγητό. Τα ζώα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας απομονώνονται ώστε να μην τα ενοχλεί κανείς. Αν παρατηρήσετε λοιπόν μια τέτοια συμπεριφορά στη γάτα σας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο που την παρακολουθεί για να σας δώσει οδηγίες.

Έγιναν πρόσφατα αλλαγές στο περιβάλλον της

Αν μετακομίσατε σε νέο σπίτι ή κάνατε ανακαίνιση, να ξέρετε ότι αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στη συμπεριφορά της γάτας. Είναι φυσιολογικό να νιώθει ανασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον, γι΄αυτό η έκθεση της σε καινούρια ερεθίσματα την ωθεί να αναζητά κάποιο μέρος να κρυφτεί. Στην περίπτωση αυτή, δώστε της το χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται και εξασφαλίστε της ένα ήσυχο μέρος με όλα αυτά που χρειάζεται για τις πρώτες μέρες, όπως η λεκάνη με την άμμο, η τροφή και το νερό της.

Ακολουθεί το έμφυτο ένστικτο της αυτοπροστασίας

Από την εποχή που ζούσαν στη φύση, οι γάτες συνήθιζαν να κρύβονται σε διάφορα απομονωμένα σημεία, όταν ένιωθαν ότι ο εχθρός είναι κοντά τους, και έμεναν εκεί μέχρι να περάσει ο κίνδυνος και να νιώσουν ασφαλείς ξανά.

Η γάτα σας κρυώνει ή ζεσταίνεται
Ανάλογα με τις μεταβολές στην θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος, μπορεί η γάτα σας να αναζητήσει ένα πιο κρύο ή πιο ζεστό μέρος. Έτσι, πολλές φορές μπορείτε να καταλήξει σε μια ντουλάπα, σε κάποια αποθήκη ή σε κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού, που τη δεδομένη στιγμή της προσφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Υπάρχει έντονη κινητικότητα στο περιβάλλον της

Ένας νέος επισκέπτης είναι συχνά ένας λόγος που σπρώχνει μια γάτα να κρυφτεί. Επιπλέον, θόρυβοι όπως αυτός της ηλεκτρικής σκούπας, μερικές στιγμές έντασης ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού ή η έλευση ενός νέου μέλους μπορεί να διαταράξει τον κόσμο της γάτας σας και να την οδηγήσει στην απομόνωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!