Αυτό το διάστημα όλοι ψάχνουμε μια πινελιά που θα δώσει στο σπίτι ένα festive χαρακτήρα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνυφασμένα με τα Χριστούγεννα ένα χριστουγεννιάτικο Αλεξανδρινό επάνω στο τραπέζι, ένα γκι επάνω στην πόρτα ή μια χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη με ελλέβορους, γνωστά και ως ρόδα των Χριστουγέννων.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει ωστόσο να είναι προσεκτικοί με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, καθώς μερικά φυτά είναι δηλητηριώδη για τους σκύλους.

Εάν ο σκύλος καταπιεί ένα πεσμένο γκι ή ένα φύλλο Αλεξανδρινού, υπάρχει ο κίνδυνος δηλητηρίασης με εμφανή συμπτώματα όπως διάρροια και έντονους σπασμούς.

Μόνο και μόνο η επαφή με τα φύλλα του Αλεξανδρινού (το λουλούδι των Χριστουγέννων, γνωστό και ως το Αστέρι της Βηθλεέμ) μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο σας δερματικούς ερεθισμούς.

Επώδυνες γαστρεντερικές διαταραχές μπορούν να προκληθούν και από αρωματικά έλαια, τα οποία τοποθετούνται σε μικρά δοχεία, και αναδύουν άρωμα Χριστουγέννων στο χώρο σας.

Εάν ένας περίεργος σκύλος πιει αυτό το αρωματικό έλαιο, εγκυμονεί ο κίνδυνος διάρροιας και εμετού, ερεθισμού του βλεννογόνου ή ακόμα και δηλητηρίασης.

Tι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου έχει φάει ένα δηλητηριώδες φυτό;

Αν έχετε αντιληφθεί ότι ο σκύλο σας έχει μόλις φάει το φυτό, μπορείτε να του δώσετε δισκία άνθρακα, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για σκύλους. Γενικώς ισχύει: Όσο νωρίτερα έρθει σε επαφή ο ενεργός άνθρακας με το δηλητήριο του φυτού στο στομάχι, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να δράσει. Εάν έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από την κατάποση του δηλητηριώδους φυτού και είναι εμφανή τα πρώτα συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως σπασμοί, κακή κυκλοφορία ή δύσπνοια, ο σκύλος πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στον/στην κτηνίατρο.