Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι ιδιοκτήτες σκύλου ή γάτας αναγκάζονται να αλλάξουν τη τροφή στο κατοικίδιο τους. Ίσως το ζώο ενηλικιώνεται και πρέπει να αλλάξει σε τροφή για ενήλικα. Ίσως μπαίνει στη 3η ηλικία. Ή απλά ανακαλύψατε μια πιο ποιοτική τροφή που θέλετε να δώσετε στο σκύλο ή τη γάτα σας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, μια νέα τροφή πρέπει πάντα να εισάγεται σταδιακά, ακόμα κι αν φαίνεται να αρέσει στο γατάκι ή τη γάτα σας.

Πώς να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας

Είναι καλύτερα να εισαγάγετε μια νέα τροφή στη γάτα σας αργά, σε μια περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να αποφευχθούν οι στομαχικές διαταραχές, η νεοφοβία ή οποιοδήποτε άλλο άγχος για τη γάτα σας.

Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες από την καινούργια δίαιτα, αυξάνοντας σταδιακά την αναλογία, μέχρι η γάτα σας να κάνει πλήρη μετάβαση στην καινούργια τροφή.

Ημέρα 1 και 2 – 75% από την προηγούμενη τροφή + 25% από τη νέα τροφή
Ημέρα 3 και 4 – 50% από την προηγούμενη τροφή + 50% από τη νέα τροφή
Ημέρα 5 και 6 – 25% από την προηγούμενη τροφή + 75% από τη νέα τροφή
Ημέρα 7 – 100% νέα τροφή

Είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε τη συνηθισμένη ρουτίνα της γάτας σας, τηρώντας τις ίδιες ώρες και περιβάλλον φαγητού για να ελαχιστοποιήσετε την αλλαγή και να διατηρήσετε την άνεση της γάτας σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε μια νέα διατροφή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!