Όλοι σίγουρα θα έχετε βρεθεί ενώπιον ενός σκυλοκαβγά είτε μπλεκόταν ο δικός σας σκύλος είτε όχι. Και σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε ώστε να χωρίσετε τα δύο εμπλεκόμενα σκυλιά και να κατευνάσετε τα πνεύματα.

Συνήθως οι σκύλοι συγκρούονται για λόγους ιεραρχίας και επίδειξη ικανοτήτων, όχι για να κάνουν κακό ο ένας στον άλλον και έτσι ξεκινάει ένας σκυλοκαυγάς.

Στόχος τους είναι να αποφύγουν ένα σοβαρό τραυματισμό. Τα μεγάλα προβλήματα τα προκαλούμε εμείς που παρεμβαίνουμε, στέλνοντας λάθος μηνύατα στο σκύλο μας, προετοιμάζοντας το έδαφος για βιαιότερη αναμέτρηση.

Κανόνας πρώτος: Μην φωνάζετε και μην τρέχετε προς το μέρος των σκύλων ουρλιάζοντας γιατί απλώς θα κάνετε τον σκυλοκαυγά τους χειρότερο. Καλέστε ήρεμα το σκύλο σας κοντά σας και αρχίστε να απομακρύνεστε απο την περιοχή.

Κανόνας δεύτερος: Σε καμμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να χωρίσετε τους σκύλους με τα χέρια σας. Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε στο νοσοκομείο με δαγκωματιές, ακόμα και από τον δικό σας σκύλο.

Κανόνας τρίτος: Αν δεν έχετε εμπειρία ή αν δεν είστε σίγουροι για το τί πρέπει να κάνετε μή μπείτε στη μέση μόνοι σας προκειμένου να σταματήσετε το σκυλοκαβγά.

Αν κρίνετε ότι μπορείτε να παρέμβετε έχετε τις ακόλουθες εναλλακτικές:

Καταβρέξτε τους σκύλους με ένα λάστιχο ή ρίξτε παγωμένο νερό στα κεφάλια τους
Βάλτε κάποιο εμπόδιο μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα ένα μεγάλο κοντάρι, χωρίς όμως να τα χτυπάτε με αυτό.

Πετάξτε κάτω ένα αντικείμενο που κάνει θόρυβο για να τους αποσπάσετε την προσοχή

Εάν είστε δύο άτομα αμφότεροι ιδιοκτήτες σκύλων προσπαθήστε να τους απομακρύνετε ταυτόχρονα.

Προσοχή, η μέθοδος αυτή απαιτεί μεγάλη εμπειρία και καλό συγχρονισμό. Κάθε ένα άτομο αρπάζει τα πίσω πόδια ενός σκύλου, τα σηκώνει ψηλά στον αέρα σχεδόν κάθετα σαν να κρατάει καροτσάκι αποσκευών. Μετά και οι δύο ταυτόχρονα τραβούν προς τα πίσω απομακρύνοντας τα ζώα. Όσο οπισθοχωρείτε να κάνετε κινήσεις ζιγκ-ζαγκ , ταλαντεύοντας το σκύλο ώστε να μην μπορέσει να γυρίσει το κεφάλι του και να σας δαγκώσει. Όταν απελευθερώσετε τα ζώα περιορίστε το ένα απο τα δύο σε έναν ασφαλή χώρο.

Μετά από έναν σκυλοκαυγά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φέρετε τον σκύλο σας σε επαφή με άλλα ζώα το συντομότερον δυνατόν.

Φροντίστε οι συστάσεις να γίνουν με ήρεμο τρόπο και τα ζώα να είναι φιλικά και υπό έλεγχο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας το Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!