Εάν έχετε σκύλο που έχει τριχόπτωση, τότε γνωρίζετε πως οι τρίχες μπορούν να βρεθούν ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού.

Εφόσον έχετε αποκλείσει οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, όπως αλλεργίες, αυτοάνοσα η παράσιτα, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να μειώσετε το φαινόμενο της τριχόπτωσης.

Μειώστε την τριχόπτωση ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Η διατροφή του σκύλου σου παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η περιποίησή του.

-Βάλε λίγο λάδι στο φαγητό!

Το ελαιόλαδο έχει και μία χρήση που μέχρι σήμερα δεν ήξερες! Βοηθά πολύ στην τριχόπτωση του σκύλου. Μαζί με την σκυλοτροφή ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο μπολάκι του. Θα δεις ότι στις επόμενες μέρες του η τριχόπτωση του θα μειωθεί.

-Αγόρασε του τροφή με βάση το σολομό.

Ο σολομός έχει πλούσια περιεκτικότητα σε Ω3 με αποτελέσματα θαυματουργά για το τρίχωμα του. Ο σκύλος και δε θα μαδάει και θα αποκτήσει γερό και λαμπερό τρίχωμα.

-Χτένιζε τον σκύλο σου καθημερινά.

Το καλό και συχνό βούρτσισμα θα διώξει μακριά τις τρίχες που έπεσαν και θα σου κάνει και οικονομία χρόνου, αφού θα καθαρίζεις λιγότερο από πριν.

-Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα.

Προμηθεύσου από το κτηνιατρείο ειδικά σαμπουάν που βοηθούν στην τριχόπτωση του σκύλου και χρησιμοποίησε τα κάθε φορά που του κάνεις μπάνιο!

-Κάλυψε τα έπιπλα σου με ριχτάρια ώστε να γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμα τους.

Το μόνο θα έχεις να κάνεις θα είναι να τινάζεις πιο συχνά και να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα τις τρίχες που κολλούν επάνω τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!