Το να δώσουμε φάρμακο στο σκύλο μας μπορεί να είναι δύσκολο ωστόσο θα σας δώσουμε κάποιες σύντομες συμβουλές για το πώς να κάνετε κάτι τέτοιο με τη λιγότερη δυνατή αναστάτωση.

Πώς να δώσετε ένα χάπι ή μια κάψουλα:

Η αγαπημένη μου μέθοδος είναι να κρύβω το χάπι μέσα σε λίγο τυρί και μετά να φωνάζω το σκύλο μου με τρόπο που να πιστέψει ότι είναι «ώρα για λιχουδιά». Τον βάζω να κάθεται στα πίσω πόδια του ή του δίνω μία άλλη εντολή με την οποία τον κάνω να πιστεύει ότι θα κερδίσει λιχουδιά.

Αν ακολουθήσετε αυτή την μέθοδο, θα δείτε ότι ο σκύλος θα καταπιεί πρώτη λιχουδιά με το χάπι αμέσως, ώστε να φάει και την επόμενη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική με μαλακό τυρί και φυστικοβούτυρο αν σας αρέσει, αλλά αυτά τα σνακ μάλλον θα σας λερώσουν!

Αν και πάλι δυσκολεύεστε, η κάψουλα μπορεί να αναμειχθεί με το συνηθισμένο φαγητό του σκύλου σας (ρωτήστε τον κτηνίατρό σας).

Εναλλακτικά, μια καλή μέθοδος είναι να θρυμματίσετε το χάπι με το ειδικό εργαλείο, έτσι ώστε κανένα μέρος από το φάρμακο να μη χαθεί και προσεχτικά να το ανακατέψετε με το συνηθισμένο φαγητό του σκύλου σας.

Πώς να δώσετε φάρμακο σε υγρή μορφή:

Τραβήξτε το κάτω χείλος του σκύλου σας μακριά από τα δόντια του για να δημιουργήσετε έτσι μια «τσεπούλα». Με μαλακές κινήσεις, δώστε του μια μικρή ποσότητα απ’ το υγρό φάρμακο. Αφήστε το κατοικίδιο να καταπιεί και δώστε του ακόμα λίγο υγρό. Μην εκτοξεύσετε όλο το φάρμακο στο στόμα του με τη μία.