Τα κέικ για γάτες που φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι έχουν πολλά πλεονεκτήματα: Ευτυχώς, η παρασκευή τους είναι τόσο εύκολη που μπορούν να τα τολμήσουν ακόμη και οι εντελώς αρχάριοι. Επιπλέον, ξέρετε ακριβώς τι έχει μέσα η λιχουδιά που φτιάχνετε επομένως μπορείτε να λάβετε υπόψη σας τις πιθανές αλλεργίες της γατούλας σας.

Υλικά

  • 100 γρ. τόνος σε κονσέρβα χωρίς λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας νωπό τυρί (κατά προτίμηση χωρίς λακτόζη)
  • 1 ωμό αυγό
  • Χάρτινα φορμάκια για μάφιν

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια, βάζουμε τον τόνο σε ένα μπολ και τον πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Έπειτα, ανακατεύουμε το τυρί και το αυγό.

Τώρα βάζουμε τα φορμάκια για μάφιν μέσα στη φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ζύμης και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε το κεκάκι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε το χάρτινο φορμάκι. Βεβαιωνόμαστε ότι το κέικ έχει κρυώσει εντελώς.