Το πεντικιούρ στη γάτα είναι απαραίτητο για λόγους υγείας. Πάντα προσέχουμε το μήκος των νυχιών της να φθάνει περίπου μέχρι το σημείο που τελειώνει το μαξιλαράκι στο δάχτυλο και να μην γυρίζει προς τα μέσα δημιουργώντας πληγές στο ζώο και δυσκολία στη βάδιση.

Αν είναι η πρώτη φορά που θα περιποιηθείτε τα νύχια της γάτας σας, θα σας προτείναμε να επιτρέψτε στον κτηνίατρο να σας δείξει τον κατάλληλο τρόπο να τα κοντύνετε καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε το κατοικίδιο σας και να προκληθεί αιμορραγία.

Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό νυχοκόπτη, έπειτα πιέζουμε ελαφρά το κέντρο της πατούσας της γάτας σας μέχρι να αποκαλυφθούν ολόκληρα τα νύχια στα δάχτυλα.
Κάντε αυτή τη διαδικασία σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού για να μπορέσετε να διακρίνετε το διάφανο μέρος του νυχιού. Είναι εκείνο που σας επιτρέπεται να κόψετε, την άκρη δηλαδή του διάφανου τμήματος και σε καμία περίπτωση πιο βαθιά, εκεί δηλαδή όπου γίνεται ροζ και που βρίσκεται η μήτρα του νυχιού.

Αν καταλάθος κόψετε σε εκείνο το σημείο, το ζώο σας θα πονέσει πάρα πολύ. Ευτυχώς με τον ειδικό νυχοκόπτη, που είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά για γάτες, περιορίζονται οι πιθανότητες για μία αδέξια κίνηση που θα τραυματίσει τη ψιψίνα σας.

Συνήθως τα μπροστινά πόδια είναι εκείνα που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα αφού στα πισινά, τα νύχια διατηρούνται σε μικρότερο μήκος λόγω πιο έντονης τριβής με το έδαφος.
Αν δείτε ότι αντιδράει ηρεμήστε το με χάδια και συνεχίστε λίγο αργότερα μέχρι να αισθανθεί άνετα και να σας επιτρέψει να περιποιηθείτε τα νύχια του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!