Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης του σκύλου να μένει μόνος του στο σπίτι με ασφάλεια είναι η εκπαίδευση με crate (κλουβί σκύλου), όπου το σκυλάκι μαθαίνει να κάθεται φρόνιμο με τα αγαπημένα του παιχνίδια, ενώ συγχρόνως, μένει προστατευμένο από πιθανούς κινδύνους.

Επενδύουμε στα κατάλληλα παιχνίδια που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του και οξύνουν σώμα και νου.

Σε πολλά petshop βρίσκουμε τεράστια ποικιλία διεγερτικών παιχνιδιών για τον σκύλο μας, όπως πάζλ λιχουδιών και φαγητού, που προσφέρουν πνευματικά ερεθίσματα και κρατάνε απασχολημένο τον σκύλο μας, όση ώρα λείπουμε από κοντά του.

Ωστόσο προτού πάρουμε ένα σκυλάκι, θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο χρόνο έχουμε διαθέσιμο μέσα στη μέρα για το κατοικίδιο μας, καθώς δεσμευόμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους.

Επίσης, η ράτσα του σκύλου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε, διότι άλλοι σκύλοι κάνουν καθιστική και ήρεμη ζωή, ενώ άλλοι είναι δραστήριοι και απαιτούν καθημερινή γυμναστική, πνευματική και σωματική κινητοποίηση με την οικογένεια τους.

Το χρονικό διάστημα που ένας σκύλος μπορεί να μείνει μόνος του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Προτού αφήσουμε μόνο του το σκυλί μας, το εκπαιδεύουμε κατάλληλα και επενδύουμε σε μερικά παιχνίδια που οξύνουν τον νου και το κρατάνε απασχολημένο για όση ώρα χρειαστεί να λείψουμε.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ψυχική και σωματική του υγεία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!