Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κτηνίατροι τα ρούχα είναι απαραίτητα σε κάποια σκυλιά.  Ειδικά τα μικρόσωμα σκυλιά είναι οι κατεξοχήν καλύτεροι πελάτες των pet shop με ρούχα για σκύλους.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικρόσωμα σκυλιά δεν είναι γενετικά φτιαγμένα για να αντέχουν τα πολλά κρύα και την υγρασία, οπότε τις κρύες μέρες του χειμώνα, τις μέρες με πολλή υγρασία και βροχή καθώς και τις μέρες με χιόνι είναι απαραίτητο να φορούν κάτι από πάνω τους, αφού δεν έχουν πολλά στρώματα λίπους, για να προστατευθούν.

Ωστόσο, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σκυλιά με κοντό ή ελάχιστο τρίχωμα. Αν δεν τα προστατεύσετε από το κρύο με ρούχα σκύλου, θα αναγκάζονται να είναι συνεχώς κουλουριασμένα, ακόμα και μέσα στο σπίτι αν δεν έχετε ικανοποιητική θέρμανση. Αντίθετα, με ένα πουλόβερ ή μπουφάν θα νιώσουν άνετα και η θερμοκρασία τους θα μπορέσει να διατηρηθεί σταθερή.

Παράλληλα, πολλά σκυλάκια έχουν για διάφορους λόγους υγείας ασθενές ανοσοποιητικό ή μπορεί να πάσχουν από υποθυρεοειδισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διατήρηση της θερμότητας είναι απαραίτητη για λόγους υγείας και δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σε ήπιο κρύο.

Ωστόσο, ακόμα και αν το σκυλάκι σας είναι μεγαλόσωμο, με μακρύ τρίχωμα και επαρκές ανοσοποιητικό σύστημα, σε μια αλλαγή περιβάλλοντος που περιλαμβάνει διαφορετικές κλιματικές συνθήκες, καλό είναι τις πρώτες μέρες να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί με κάποιο ρούχο για σκύλους.

Έτσι, αν ταξιδέψετε ή μετακομίσετε από μια περιοχή με ζεστό καιρό σε μια άλλη με πολύ κρύο και υγρασία, ο οργανισμός του θα χρειαστεί λίγες μέρες να συνηθίσει τα νέα δεδομένα, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!