Τα ράσμπερι περιέχουν αρκετές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, καθώς περιέχουν βιταμίνη C, φλαβονοειδή, κερσετίνη και ελλαγικό οξύ.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι βρώμης για τα Cupcakes
1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας, ή βιολογικό βούτυρο λιωμένο (κατσικίσιο, όχι αγελαδινό)
1/4 κούπας πουρέ από μαγειρεμένη κόκκινη κολοκύθα, ή πουρέ από μαγειρεμένο μήλο κομπόστα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1 ολόκληρο ωμό βιολογικό αυγό
1/4 κούπας κατεψυγμένα βιολογικά ράσμπερι (χωρίς ζάχαρη/συντηρητικά).

Για την παγωμένη επικάλυψη

1/4 κούπας πουρέ από μαγειρεμένη κόκκινη κολοκύθα
1 κουτ. σούπας αλεύρι αμυγδάλου ή βρώμης
1 κουτ. σούπας γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
Ελάχιστη (1/8 κουτ, γλυκού περίπου) κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη.

Εκτέλεση:

Σε ένα multi βάζετε και χτυπάτε όλα τα υλικά, εκτός από τα ράσμπερι.

Στο ομοιογενές μείγμα που θα δημιουργηθεί, προσθέτετε ολόκληρα τα ράσμπερι και ανακατεύετε, 2-3 φορές, μέχρι να πάνε παντού, αλλά χωρίς να τα λιώσετε.

Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes, τα οποία έχετε αλείψει με λάδι καρύδας. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια μπορείτε να τα βγάλετε από τα φορμάκια και να προσθέσετε την παγωμένη επικάλυψη, την οποία θα έχετε ετοιμάσει και θα έχετε βάλει στο ψυγείο να παγώσει – απλά ανακατεύετε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και τα αφήνετε να παγώσουν.

Την παγωμένη επικάλυψη μπορείτε να τη βάλετε πάνω στα cupcakes με κουτάλι ή με κορνέ.

Τα cupcakes μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.