Αν και οι σκύλοι εμφανίζουν συχνότερα προβλήματα διάρροιας ή έντονη ανάγκη να τα κάνουν συχνά, είναι πολύ πιθανό να συμβεί και το αντίθετο.

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας εμφανίσει δυσκοιλιότητα, μπορείτε να προσθέσετε κάποιες επιπλέον φυτικές ίνες στην διατροφή του, όπως κολοκύθα σε κονσέρβα ή πίτουρο σίτου, τα οποία μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με τη σκυλοτροφή του και είναι απόλυτα ασφαλή.

Μια άλλη εναλλακτική που θα βοηθήσει το σκύλο σας είναι να αυξήσετε την σωματική του δραστηριότητα, βγάζοντάς τον βόλτα περισσότερες φορές και για περισσότερη ώρα μέσα στην ημέρα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το πεπτικό του σύστημα.

Αν ωστόσο έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά το πρόβλημα επιμένει, θα πρέπει να ελέγξετε την περίπτωση ο σκύλος σας να έχει κάποια φλεγμονή στο πίσω μέρος του. Άλλωστε, οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε φλεγμονές των αγωγών των πρωκτικών σάκων, οι οποίες τους δυσκολεύουν να κάνουν την ανάγκη τους και τους προκαλούν πόνο στην προσπάθειά τους.  

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, ο οποίος θα μπορούσε να χορηγήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή, όπως κάποιο ήπιο καθαρκτικό, του κάνει ένα κλύσμα ή του βάλει ένα υπόθετο, ή να προτείνει κάποια ειδική διατροφή.

Καλό θα ήταν να παρατηρείτε την συμπεριφορά του σκύλου σας ώστε να μπορέσετε να αντιληφθείτε οποιαδήποτε απότομη αλλαγή στην συχνότητα, την ποσότητα, ή την όψη των κοπράνων του μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!