Οι τρίχες που πέφτουν είναι ένα από τα λίγα μειονεκτήματα που έχει ένα κατοικίδιο ζώο.

Αν και όλοι οι σκύλοι ρίχνουν το τρίχωμα τους, υπάρχουν ορισμένες φυλές – όπως Shih Tzus, Yorkshire Terriers και τα poodles – οι οποίες χάνουν πολύ λιγότερη ποσότητα μαλλιών σε σύγκριση με άλλες.

Το τακτικό βούρτσισμα με ειδικές βούρτσες και η συχνή ηλεκτρική σκούπα είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να διαχειριστείτε όλη αυτή την τρίχα του σκύλου στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στα ρούχα σας. Τι γίνεται όμως με τις επίμονες τρίχες που παραμονεύουν παντού;

Ακολουθήστε αυτά τα 10 tips για μια ζωή χωρίς τρίχες (ή τουλάχιστον με λιγότερες).

Επιλέξτε ξύλινα δάπεδα ή δάπεδα με πλακάκια

Τα σκληρά δάπεδα επιτρέπουν στις αδέσποτες τρίχες να συγκεντρωθούν σε γωνίες, οι οποίες είναι εύκολο να μαζευτούν. Τα χαλιά και οι μοκέτες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να παγιδεύουν τις τρίχες με αποτέλεσμα η ηλεκτρική σκούπα να γίνει η καλύτερη σας φίλη!

Επιλέξτε έπιπλα που δεν είναι από ύφασμα

Αν σας αρέσει να χαλαρώνετε στον καναπέ με τον σκύλο σας – και ποιος δεν το κάνει; – εξετάστε την αγορά δερμάτινων καναπέδων. Τα υφάσματα “πιάνουν” και παγιδεύουν τις τρίχες ενώ η μη υφασμάτινες επιφάνειες μπορούν εύκολα να καθαριστούν.

Καλύψτε τους καναπέδες και τα κλινοσκεπάσματα

Εάν τα δερμάτινα έπιπλα δεν είναι το στυλ σας, προσπαθήστε να προστατέψετε τα έπιπλα και τα κλινοσκεπάσματα σας με καλύμματα. Αυτά μπορούν εύκολα να μπουν στο πλυντήριο όταν γίνουν πολύ τριχωτά.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που τραβάει το νερό από τα τζάμια

Δεν είναι μόνο για το καθάρισμα των παραθύρων. Η λαστιχένια πλευρά του είναι ένα υπέροχο εργαλείο για να απομακρύνετε τις ενσωματωμένες τρίχες του σκύλου από τα έπιπλα και τα χαλιά!

Δώστε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 στο σκύλο σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά μας χρειάζονται επιπλέον ωμέγα-3 στη διατροφή τους, αλλά ένα μεγάλο όφελος είναι η μείωση της τρίχας που πέφτει. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος και του τριχώματος και δημιουργούν μια λάμψη και στιλπνότητα στην γούνα, γεγονός που την καθιστά λιγότερο πιθανό να πέσει. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Κύλινδροι με αυτοκόλλητο για τις τρίχες

Οι κύλινδροι είναι μια προφανής επιλογή για γρήγορη απομάκρυνση των τριχών από τα ρούχα. Καλό είναι να έχετε πάντα έναν μαζί σας στο αυτοκίνητο ή στην τσάντα σας, ώστε να μην καταλήξετε να τριγυρνάτε στην πόλη πιο τριχωτοί από τον μικρό σας φίλο.

Αυτοκόλλητη ταινία

Κάθε είδους ταινία θα κάνει το θαύμα! Τυλίξτε την ταινία της επιλογής σας γύρω από το χέρι σας με την κολλώδη πλευρά προς τα επάνω και απομακρύνετε τις αδέσποτες τρίχες. Όταν γεμίσει η ταινία, απλώς βάλτε ένα νέο κομμάτι και επαναλάβετε. Η ταινία συσκευασίας είναι η αγαπημένη μου και είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση από τους κυλίνδρους.

Αντιστατικό σπρέι

Χρησιμοποιήστε αντιστατικό σπρέι. Ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα, τα έπιπλα ή τα κλινοσκεπάσματα για να περιορίσετε τις τρίχες που θα προσκολληθούν.

Στεγνωτήριο – πλυντήριο – στεγνωτήριο

Κρατήσαμε τη καλύτερη συμβουλή για το τέλος. Για εσάς που έχετε στεγνωτήριο αυτή η λύση είναι μονόδρομος. Τοποθετήστε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, πριν τα πλύνετε, μαζί με ένα ή δύο μαντιλάκια στεγνωτηρίου. Επιλέξτε την ρύθμιση χαμηλής ή και καθόλου θερμότητας για διάρκεια 10 λεπτών. Αφαιρέστε τα ρούχα από το στεγνωτήριο και αφού τα τινάξετε καλά, τοποθετήστε τα κανονικά στο πλυντήριο. Αφού πλυθούν μπορείτε να τα μεταφέρετε στο στεγνωτήριο ολοκληρώνοντας έναν κανονικό κύκλο. Θυμηθείτε πριν και μετά την χρήση του στεγνωτηρίου να καθαρίσετε τον συλλέκτη για τα χνούδια και τις τρίχες!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!