Αν δεν σου αρέσουν τα αρωματικά του εμπορίου αλλά θες να μυρίζουν υπέροχα τα ρούχα στις ντουλάπες σου, τότε σου έχουμε τη λύση.
Μπορείς να φτιάξεις εύκολα φυσικά αρωματικά χώρου για να δώσεις στον χώρο και στις ντουλάπες σου την ευωδιά που σου αρέσει.

Συγκεκριμένα, μπορείς να φτιάξεις μικρά πουγκιά από βαμβακερό ύφασμα για να αρωματίσεις συρτάρια και ντουλάπες με τις μυρωδιές που προτιμάς.

Κάτι που ίσως δεν ήξερες είναι ότι το βαμβακερό ύφασμα εξασφαλίζει πιο ήπιο άρωμα, ενώ το μεταξωτό αναδεικνύει τα πιο έντονα αρώματα.

Με άρωμα λεβάντας

Ανακάτεψε 75 γρ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας, 20 γρ. μοσχολίβανο και 5 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας, και τοποθέτησε το μείγμα σε υφασμάτινο πουγκί.

Με άρωμα υάκινθου

Ανάμειξε 100 γρ. αποξηραμένα άνθη υάκινθου, 25 γρ. φύλλα δάφνης, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο (μπαχαρικό) και 1 κουταλάκι ρίζα ίριδας.

Με άρωμα εσπεριδοειδών

Τοποθέτησε μερικές αποξηραμένες φλούδες από λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ σε ένα μπολ, ράντισέ τις με 5 ml αιθέριο έλαιο περγαμόντου και πρόσθεσε 20 γρ. μοσχολίβανο. Βάλε το μείγμα σε ένα υφασμάτινο πουγκί και κρέμασέ το στη ράγα της ντουλάπας σου.

Αρωματικό μάλλινο ύφασμα

Βρέξε ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα (που στη συνέχεια θα κόψεις σε μικρότερα κομμάτια) με οινόπνευμα 90 βαθμών και άφησέ το να στεγνώσει.

Ράντισέ το με λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και άφησέ το να στεγνώσει.

Κόψε το ύφασμα σε μικρότερα κομμάτια και τοποθέτησέ το ανάμεσα στα ρούχα σου.