Οι λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη είναι πεντανόστιμοι και πανεύκολο να τους φτιάξεις ακόμα και σήμερα.

Είτε τους φτιάξεις τηγανιτούς είτε τους φτιάξεις στον φούρνο θα τους απολαύσεις και δεν θα μείνει ούτε ένας για δείγμα.

Υλικά για 6 τμχ:

1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.

Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

Γαρνίρισμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!