Το τσουρέκι είναι πολύ γευστικό αλλά απαιτεί πολύ χρόνο . Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε σπιτικό τσουρέκι η συνταγή που σας προτείνουμε είναι η καλύτερη. Φτιάξτε μέσα σε λίγο χρόνο με απλές διαδικασίες ένα τσουρέκι που θα σας ενθουσιάσει με την ελαφριά του γεύση.


Υλικά

500 γρ. φαρίνα
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. γιαούρτι
2 αβγά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου
1 κρόκος αβγού

Εκτέλεση

Χτυπάτε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το μείγμα μας σε μια φόρμα για κέικ. Αλείφετε με πινέλο το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο. Πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.