Brownies με φιστικοβούτυρο. Άλλη μία λιχουδιά που χαρακτηριστικό της είναι ο συνδυασμός αλμυρού/γλυκού που τόσο λατρεύουμε. Τα brownies μαλακά όπως πρέπει αναδεικνύουν το φιστικοβούτυρο ενώ οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν έναν επιπλέον σοκολατένιο τόνο.
 
Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!
 
Υλικά:
 

1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. φιστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
1,5 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 και 2 επιπλέον κ.γ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
 
Εκτέλεση:
 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350F. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψί μεγέθους 8×8 ιντσών με χαρτί περγαμηνής.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια σε υψηλό για 1 λεπτό, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη για αργότερα.
Σβήνετε το μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι βρώμης. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα από πάνω και χτυπάτε και πάλι σε μεσαία ταχύτητα. Χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η ζύμη πρέπει να παραμείνει σχετιά υγρή και να κολλάει στο μπολ ελαφρώς. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε ομοιόμορφα προς τα κάτω. Αν θέλετε προσθέστε περισσότερες σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
Ψήνετε για 22-26′ ή έως ότου οι άκρες να δείχνουν χρυσαφένιες και σπασμένες. Ελέγχετε αν το γλυκό έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή και στεγνή έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και στην συνέχεια πιάνετε το χαρτί ψησίματος από τις άκρες του και μεταφέρετε το γλυκό σε μια άλλη επιφάνεια πριν κόψετε σε 12 ίσα κομμάτια.
Μπορείτε να τα φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου στο ψυγείο για μερικές μέρες.
 

 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!