Tο Castagnaccio είναι ένα γλυκό από αλεύρι κάστανου και χαρακτηρίζει την κλασική κουζίνα της Τοσκάνης. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.

Υλικά

400 γρ Αλεύρι από κάστανο
 

50 γρ κουκουνάρι

50 γρ σταφίδες

Δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι από κάστανο σε ένα μπολ και το αραιώνουμε σταδιακά με 700 γραμμάρια νερό και 40 γραμμάρια λάδι.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ρευστό χυλό και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και μια πρέζα αλάτι.

Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια χούφτα κουκουνάρι, δεντρολίβανο και τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα η επιφάνεια χωρίς να στεγνώσει πολύ. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!