Ένα γλυκό υπερπαραγωγή που ξεπερνά το απλό cheesecake.

Υλικά:

Για τη βάση
50γρ βούτυρο, λιωμένο
200γρ digestive με σοκολάτα
Για τη γέμιση και το topping
750γρ cream cheese
300γρ caramel sauce (dulce de leche)
1 κουταλιά βανίλια
150γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
4 αυγά

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C και βουτύρωσε μία φόρμα. Δούλεψε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και ρίξε το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά ώστε το βούτυρο να υγράνει όλα τα μπισκότα. Πίεσε  πολύ το μείγμα στη βάση του ταψιού και φρόντισε να έχει όσο το δυνατό λιγότερα κενά. Ψήσε τη βάση για δέκα λεπτά και άφησέ τη να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάλε σε ένα μπολ το cream cheese με τρεις κουταλιές από την καραμέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πρόσθεσε σταδιακά τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να έχεις ένα λείο, ελαφρύ μείγμα. Ρίξε την κρέμα στη βάση και ψήσε για δέκα λεπτά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 140C και ψήσε για άλλα 25-30 λεπτά. Κλείσε τ ηθερμοκρασία του φούρνου και άφησε μέσα στο cheesecake μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βάλτο στο ψυγείο και άφησέ το για τρεις τουλάχιστον ώρες.

Μόλις είναι έτοιμοι πέρασε με ένα μαχαίρι τις άκρες του cheesecake να ξεκολλήσει από τη φόρμα και αφαίρεσε το πλαϊνό μέρος της βάσης. Πασπάλισε με λίγο θαλασσινό αλάτι την υπόλοιπη καραμέλα και άπλωσε τη πάνω στο cheesecake. Πριν σερβίρεις πασπάλισε με λίγο αλάτι ακόμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!