Υλικά για 4 άτομα
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
300 γρ. ξυνόκρεμα (sour cream)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 22 εκ. και βάθος 6 εκ.
Για τη βάση
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Το κόβετε σε κομμάτια, το γαρνίρετε, προαιρετικά, με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε