Υλικά:

    1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    6 σκελίδες σκόρδο
    2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
    2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
    1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
    1 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
    αλάτι και πιπέρι κοσέρ
    500γρ. μακαρόνια
    1 βάζο σάλτσα μαρινάρα
    4 αυγά
    1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
    1-1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
    1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
    φρέσκος βασιλικός ή ρίγανη για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα συνδυάστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, συχνά μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσό και καραμελωμένο, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε προσεκτικά τη σάλτσα μαρινάρα, 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο. Προσθέστε τα μακαρόνια. Αυξήστε τη θερμότητα και βράστε το μίγμα έως ότου τα μακαρόνια να γίνουν al dente. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα αυγά, τη ρικότα και την παρμεζάνα. Αφαιρέστε τα ζυμαρικά από το μάτι και ανακατέψτε τα με το μείγμα τυριών. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!