Clafoutis: Η συνταγή για το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Clafoutis: Η συνταγή για το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Χρόνος Προετοιμασίας
5 Λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος
32 Λεπτά

Μερίδες
8

Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

 

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 8 μεσαία αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml γάλα πλήρες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο ίσα ίσα να λιώσει.

Έπειτα, σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ και το λιωμένο βούτυρο(προσοχή όχι καυτό βούτυρο), συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα και το γάλα, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα χυλός, προσέχοντας να μην έχει σβόλους.

Στην συνέχεια, αλευρώνουμε ένα πυρέξ 20 επί 30 εκατοστών ή μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω απλώνουμε παντού τα κεράσια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 210 βαθμούς για 7 περίπου λεπτά και έπειτα στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

 

 

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top