Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα με φρέσκα βερίκοκα!

Υλικά

20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
800 γραµ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. .
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου10. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να έρθει σε θεμοκρασία δωματίου.4
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία ακόμα 2 φορές.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!