Υλικά

300 γρ. φακές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 κούπα ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
1 κουτ. γλ. κύμινο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι -Πιπέρι
Ξύδι
2-3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή μισή κούπα χυμό ντομάτας

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις νερό σε δυνατή φωτιά.

Βράζεις τις φακές για 15-20 λεπτά.

Τις σουρώνεις και ξαναβάζεις την κατσαρόλα στο μάτι.

Ρίχνεις το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

Αφήνεις για 2-3 λεπτά και ρίχνεις το κύμινο.

Ανακατεύεις και ρίχνεις λίγο ξύδι.

Ανακατεύεις για 2 λεπτά και ρίχνεις τις φακές.

Προσθέτεις την ντομάτα.

Αλατοπιπερώνεις.

Προσθέτεις νερό και αφήνεις να βράσει για άλλα 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις 3 ποτήρια νερό.

Ρίχνεις το ρύζι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Όταν γίνουν οι φακές και έχει σωθεί το νερό ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα το έτοιμο ρύζι.

Το φακόρυζο με κύμινο είναι έτοιμο!