Μια πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή για φάβα με λάδι τρούφας που δίνει ξεχωριστή γεύση στο πιάτο!

Υλικά

500 γρ φάβα
4 κουτ.σούπας λάδι τρούφας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φάβα σε νερό και την ξεπλένουμε

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την καλύπτει

Μόλις πάρει μια βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε

Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό

Χτυπάμε τη φάβα σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το λάδι τρούφας

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Η φάβα με λάδι τρούφας είναι έτοιμη!