500 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
2-3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
3-4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλ. χοντροκομμένος κορίανδρος
1/2 φλ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα κομμένα
Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντάς τα στη μέση και φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τη σκληρή ίνα που έχουν κατά μήκος του θυλάκου.
Γεμίζουμε στα 6 εκ. περίπου μια πλατιά κατσαρόλα με νερό, για να το βράσουμε.
Βάζουμε τα φασόλια στο μπεν-μαρί με το καυτό νερό, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε 10-12 λεπτά να γίνουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε τα φασολάκια με αυτό το μείγμα καθώς και τα αμύγδαλα και το κόλιανδρο
Σερβίρουμε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου.