Πανεύκολη, χορταστική και πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

5 κουταλιές βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο
500 γρ γαρίδες
1/4-1/2 κουταλάκι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
500 γρ παπαρδέλες
 

Εκτέλεση:

Βράσε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά αλατισμένο γιατί αυτό θα είναι και το μόνο αλάτι που θα ρίξεις στο φαγητό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρε για δύο λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Ρίξε λίγο πιπέρι στις γαρίδες και βάλε τις στο τηγάνι. Σώταρε τις γαρίδες 3-4 λεπτά.

Όταν οι παπαρδέλες είναι έτοιμες πρόσθεσέ τις στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακάτεψε απαλά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Πασπάλισε με την αποξηραμένη πιπεριά και ρίξε και μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε την πέμπτη κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε. Αν θες πασπάλισε με λίγο ακόμα πιπέρι και είναι έτοιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!