Αναμφισβήτητα μία από τις πιο νόστιμες πίτες είναι η χορτόπιτα. Δεν έχετε λοιπόν παρά να μπείτε στην κουζίνα και να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.
 

Υλικά:

    200 γρ. σπανάκι
    200 γρ. σέσκουλα
    100 γρ. πράσα
    100 γρ. λάπαθα
    Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια
    250 γρ. φέτα, παραδοσιακή και αλμυρή
    1/2 φλιτζάνι γάλα
    1 μεγάλο αβγό
    αλάτι και πιπέρι
    1/2 φλιτζάνια γάλα (ακόμη)
    1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
    Φύλλο για πίτα

Εκτέλεση:

    Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα χορταρικά σου και τα κόβεις σε μικρότερες μερίδες. Τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και τα αφήνεις να αποβάλλουν τα υγρά τους.
    Θρυμματίζεις τη φέτα σου και την προσθέτεις στο μπολ με τα χορταρικά σου.
    Χτυπάς το γάλα με το αβγό και το περιχύνεις στο μείγμα με τα χόρτα και τη φέτα. Ανακατεύεις.
    Ξεπαγώνεις το φύλλο για πίτα και το ανοίγεις προσεκτικά με έναν πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο.
    Ραντίζεις ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνεις δύο φύλλα στη βάση. Γεμίζεις το ταψί με την μισή ποσότητα από το μείγμα με τα χορταρικά σου. Απλώνεις ένα φύλλο και προσθέτεις την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζεις με δύο ακόμη φύλλα, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και σχηματίζεις μικρές τρυπούλες με ένα πιρούνι.
    Σε ένα μπολάκι, χτυπάς το υπόλοιπο γάλα και το ελαιόλαδο.
    Περιχύνεις με το μείγμα αυτό την πίτα σου και ψήνεις για 70 λεπτά στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.
    Μοιράζεις σε κομμάτια, αφού πρώτα πλησιάσει τη θερμοκρασία δωματίου.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!