Η δροσιά ενός παγωτού είναι ο,τι χρειαζόμαστε για τις καυτές ημέρες.  Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το πιο healthy παγωτό: Sorbet αγγούρι – μέντα.

Υλικά:

    3/4 φλιτζανιού νερό
    1 χούφτα δυόσμος
    300 γρ. αγγούρι κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάχνουμε το σιρόπι μέντας: τοποθετούμε το νερό και τη μέντα -και αν θέλουμε λίγη καστανή ζάχαρη- σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το κομμένο αγγούρι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρύο σιρόπι μέσα στον πουρέ αγγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχει μια απαλή υφή. Για το πάγωμα, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους και να έχει μια ευχάριστη υφή.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!