Υλικά

    1 πακέτο linguini
    400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα
    12-15 γαρίδες
    1 κρεμμύδι μέτριο
    1 σκελίδα σκόρδο
    λίγος μαϊντανός

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Αν πάρεις φρέσκες γαρίδες και όχι κατεψυγμένες, θα ήταν καλό να τις μαγειρέψετε χωρίς το κέλυφος στο κάτω μέρος αλλά με το κεφάλι. Αφού πάρουν χρώμα το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτές. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι αφήνοντας στο τηγάνι το ζουμί που έχουν βγάλει. Σε αυτό το ζουμί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. (Το αν θα κάνετε σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή θα βάλετε κονσέρβα, είναι πάλι δικό σας θέμα). Αφού βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στην σάλτσα, μαζί με ό,τι ζουμί έχουν βγάλει εκεί που τις είχατε αφήσει. Τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στην σάλτσα που βράζει. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα μας linguini στο τηγάνι και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!