Η γιορτή της μητέρας έφτασε. Αν πήρατε κάποιο δώρο ή όχι δεν έχει σημασία καθώς το πιο σημαντικό για όλες τις μανούλες είναι ο χρόνος που περνάμε μαζί τους.

Για αυτό σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα με τη μαμά μας και φτιάχνουμε την κλασσική συνταγή κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα και τυρί και λιωμένο τυρί.
 

Υλικά:

• 6 καθαρισμένα στήθη κοτόπουλου
• αλάτι
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
• μισή κούπα γαλέτα
• μισή κούπα παρμεζάνα
• 1 κομμάτι μοτσαρέλα σε κύβους
• 3 κούπες σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Αλείφετε καλά με λάδι τον πάτο ενός ταψιού, και τοποθετείτε τα στήθη από το κοτόπουλο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τα απλώνετε ώστε να πάνε παντού πάνω στο κοτόπουλο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε το αλεύρι, την γάλετα και τα αυγά σε 3 ξεχωριστά μπολ, και ρίχνετε την παρμεζάνα στο μπολ με την γαλέτα. Πρώτα ρίχνετε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην γαλέτα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια του στήθους. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά από την μια πλευρά και 15 από την άλλη. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε την σάλτσα ντομάτας, μαζί με 1 ποτήρι ζεστό νερό. Τέλος, ρίχνετε από πάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλα. Βάζετε πάλι το ταψί στον φούρνο, και το αφήνετε να ψηθεί για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε αφού κρυώσει.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!