Glogg: Το χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό ρόφημα των βόρειων χωρών

Glogg: Το χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό ρόφημα των βόρειων χωρών

Το glögg είναι ζεστό κρασί με μπαχαρικά, το οποίο κάνει θραύση τα Χριστούγεννα στις βόρειες χώρες, ενώ οι περισσότεροι το απολαμβάνουν όλο το Δεκέμβριο.

Δείτε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι!


Υλικά

250 ml νερό

20 καρφάκια γαρίφαλου

3 ξύλα κανέλας

2 λίτρα κόκκινο ξηρό κρασί

750 ml κρασί Πόρτο

1 φλιτζάνι λευκό ρούμι

1 φλιτζάνι μπράντι

1 φλιτζάνι σταφίδες

2/3 φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα στο μούλτι

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 πορτοκάλι ακέρωτο

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το νερό με το γαρίφαλο και την κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το αρωματισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλο το υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα πορτοκάλια και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το ποτό να ζεσταθεί αλλά όχι να πάρει βράση. Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Μεταφέρουμε το ποτό σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, ρίχνουμε μέσα το κομμένο πορτοκάλι και σερβίρουμε γεμίζοντας με μια βαθιά κουτάλα γυάλινα φλιτζάνια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top