Τα Χριστούγεννα το Glühwein έχει την τιμητική του! Πρόκειται για ερυθρό κρασί που περιέχει ζάχαρη, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και πορτοκάλι και το ζεσταίνουν μέχρι το σημείο πριν φτάσει στο βρασμό.

Η συνταγή για Glühwein, του ζεστού γλυκού κρασιού, περιλαμβάνει απλά υλικά που θα μας δώσουν την τέλεια μυρωδάτη γεύση.

Φέτος μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο σπίτι σας και να το απολαύσουμε μόνοι σας ή με παρέα.

Υλικά:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

130 γρ. ζάχαρη

2 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε τέταρτα (με τις φλούδες)

1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο

3 καρφάκια γαρίφαλου

λίγες σταφίδες

λευκά αμύγδαλα ψιλοκομμένα

το χυμό και τη φλούδα 1 λεμονιού ακέρωτου

 Διαδικασία:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ποτό να σταθεί μία νύχτα. Την επομένη το ζεσταίνουμε, αφαιρούμε τη λεμονόφλουδα και σερβίρουμε σε κούπες ή γυάλινα φλιτζάνια.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!