Το καλοκαίρι κατέφθασε και επίσημα στην κουζίνα μας! Βρισκόμαστε λοιπόν στην εποχή που πολύ συχνά ένα μεγάλο μπολ σαλάτα γίνεται το βασικό μας γεύμα.

Δείτε πώς με το μαγικό άγγιγμα της vinaigrette η βαρετή σαλάτα μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε γκουρμέ εμπειρία!

Η σωστή αναλογία για απολαυστική vinaigrette είναι 1:1. Με άλλα λόγια, για κάθε κουτ. σούπας ελαιόλαδο που προσθέτετε, θα πρέπει να βάζετε και από 1 κουτ. σούπας ξίδι.

Προσθέτοντας περισσότερο ξίδι το αποτέλεσμα είναι να έχετε μια πιο γευστική βινεγκρέτ, που πηγαίνει τις σαλάτες σε άλλο επίπεδο. Σημειώστε δε, ότι αν δεν σας αρέσει το ξίδι, την ίδια αναλογία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για τον χυμό λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών.

Υλικά:

1 μέτριο κρεμμύδι ή 1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ξίδι ή χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι ή το σκόρδο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε τη vinaigrette απευθείας στη σαλάτα ή τη φυλάτε σε βαζάκι στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο ψυγείο, να την ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!