Αυτή την εποχή το treat or trick έχει την τιμητική του! Ωστόσο Halloween χωρίς μάγισσες δεν γίνεται! Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Υλικά (για 6 τεμάχια)

6 μπισκότα digestive

6 χωνάκια παγωτού

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Πράσινη/πορτοκαλί και μαύρη ζαχαρόπαστα

Γλάσο

Εκτέλεση

Με ένα ψαλίδι κόψτε το άνοιγμα στο χωνάκι έτσι ώστε να μείνει μόνο η «ουρά» του. Φροντίστε να κόψετε με τέτοιο τρόπο τα χωνάκια έτσι ώστε να στέκονται κάθετα (ίσια κοπή).

Λιώστε η σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε μικρή ένταση ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο μπεν-μαρί). Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια βουτήξτε το τελείωμα του χωνιού.γλυκά Halloween.

Τοποθετήστε το χωνάκια πάνω στα μπισκότα, που βρίσκονται ήδη πάνω σε μια επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί, και αφήστε τα να κρυώσουν.

Με ένα κουτάλι περιχύστε τα καπέλα με σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μεταφέρετε την επιφάνεια στο ψυγείο.

Ανοίξτε τη χρωματιστή ζαχαρόπαστα με έναν πλάστη και κόψτε τη σε λωρίδες. Ανοίξτε και τη μαύρη ζαχαρόπαστα, κόψτε τη σε λωρίδες και στη συνέχεια κόψτε τη σε μικρά τετραγωνάκια με κενό στη μέση (η αγκράφα της ζώνης του καπέλου).

Βεβαιωθείτε πως τα μπισκότα έχουν κρυώσει για τα καλά και βγάλτε τα από το ψυγείο. Περνώντας με γλάσο την εσωτερική πλευρά της χρωματιστής λωρίδας τυλίξτε τη γύρω από τη βάση του καπέλου. Κόψτε με ένα μαχαίρι το κομμάτι της ζαχαρόπαστας που περισσεύει και ενώστε τις άκρες τις λωρίδας έτσι ώστε να σχηματίζεται μια ζώνη.

Περάστε με γλάσο την εσωτερική πλευρά του τετραγώνου και κολλήστε το στη μέση της ζώνης.