Χρόνος Προετοιμασίας
10 Λεπτά

Μερίδες
20

Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

Υλικά

200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
100 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. μέλι
100 γρ. βρώμη
50 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
Μια δόση καφέ εσπρέσο
250 γρ. κλασική κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, βάζουμε τους χουρμάδες, μαζί με το φυστικοβούτυρο, τον καφέ και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.

Έπειτα, αδειάζουμε την πάστα μας μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.

Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, πλάθουμε τρούφες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τις τοποθετούμε απλά σε ένα σκεύος.

Αμέσως μετά, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 200 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Αφού λιώσει η κουβερτούρα μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα μας.

Έπειτα, με την βοήθεια 2 πιρουνιών, βουτάμε μία μία τις τρούφες στην λιωμένη κουβερτούρα. Στο ένα πιρούνι βάζουμε επάνω την τρούφα μας και με το άλλο τραβάμε την περιττή σοκολάτα που τρέχει κάτω από το πρώτο πιρούνι που κάθεται η τρούφα μας.

Τέλος, τοποθετούμε τις τρούφες σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

 

Πηγή: https://dimitriosmakriniotis.gr/

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!