Η barbecue sauce είναι το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα, τηγανιτές ή ψητές πατάτες και ταιριάζει άψογα στα αμερικάνικα all-time-classic μπέργκερ.

Υλικά για 1½ κούπα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλ. του τσαγιού σάλτσα σόγιας
2/3 φλ. του τσαγιού κέτσαπ
2 κ.σ. Worcestershire sauce
1½ κ.σ. σάλτσα sriracha
1 φλ. του τσαγιού μαύρη μπίρα
1/3 φλ. του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (αλλά όχι να κάψει) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε ώστε να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 5 ημέρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!