Από το αφράτο ψωμάκι μέχρι το ζουμερό μπιφτέκι, δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και υγιεινό burger με τα χεράκια σας!

Υλικά για 6 μερίδες:

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό κιμά σπάλας

100 ml μπίρα

2 κουταλιές της σούπας γαλέτα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι

1 πρέζα αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Συνοδευτικές γαρνιτούρες και σάλτσες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ελαφριά καφέ απόχρωση. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Απλώνουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την μπίρα, το θρυμματισμένο ψωμί, τα βότανα, τα καρυκεύματα και τα ανακατεύουμε με το πιρούνι. Είμαστε προσεκτικοί και δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 πλακουτσωτά μπιφτέκια. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Την ώρα του ψησίματος, είτε στο φούρνο, είτε στο μπάρμπεκιου, για τα πρώτα 3 λεπτά, αφήνουμε τα μπιφτέκια μας ανενόχλητα, ώστε να δέσει η βάση τους και στη συνέχεια να μπορέσουμε να τα γυρίσουμε χωρίς να διαλυθούν. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια φέτα τυριού για να λιώσει προς το τέλος του ψησίματος. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και προτού τα σερβίρουμε τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Τα συνοδευτικά είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός. Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας γούστο και στην όρεξη της στιγμής.