Το μοναδικό αυτό πιάτο που αγαπήθηκε από τις μεγαλύτερες διασημότητες δημιουργήθηκε από τον  ιταλό σεφ Alfredo Di Lelio, ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Ρώμη στις αρχές του 20ου αιώνα.

Λέγεται ότι έφτιαξε τα απλά Fettuccine Alfredo, με βούτυρο, κρέμα και παρμεζάνα, για την γυναίκα του που ήταν έγκυος και δεν είχε πολύ όρεξη. Στη συνέχεια έβαλε την συνταγή στην κάρτα του εστιατορίου του, κοντά στην Piazza Navone. 
 

Με τη Sophia Loren

Τη μοναδική αυτή συνταγή απήλαυσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 50, από τον John F. Kennedy , τη Marylyn Monroe, τη Sophia Loren την Audrey Hepburn, τον Frank Sinatra μέχρι τον Andrea Bocelli.

 

Υλικά:

500 γρ. φετουτσίνι
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (περίπου 8 λεπτά).
Στο μεταξύ, κόβουμε σε κύβους το βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ζεστό σκεύος.
Σουρώνουμε τα φετουτσίνι (κρατώντας ¾ φλ. του τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν).

Βάζουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα προσθέτοντας ¼ φλ. του τσαγιού από ζεστό νερό.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και ένα πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά απαλά, ανασηκώνοντας και αναδεύοντας τα φετουτσίνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά κι άλλο νερό. (Το ζεστό νερό βοηθά να γίνει πιο απαλή η σάλτσα).

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, φροντίζοντας να «μαζεύουμε» το βούτυρο και την παρμεζάνα γύρω γύρω, ώσπου τα υλικά να ανακατευτούν πολύ καλά και να λιώσει τελείως το τυρί, για περίπου 3-4 λεπτά.
Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!